marți, 26 februarie 2013

Scaune pentru birou care te vor ajuta sa iti imbunatatesti postura

O mare parte dintre noi ne petrecem majoritatea timpului stand pe scaun, in special la birou. Ca si rezultat, postura noastra are de suferit si ajungem sa nu mai putem sta drepti, sau sa fim din ce in ce mai cocosati. Pozitia aplecata in care stam mereu, pune presiune pe nervii spinali care ies dintre coloana si spinare, iar astfel spatele incepe sa ne doara iar functiile muschilor scad. 
Pentru a ne imbunatati postura este important sa avem un scaun care sa ne ajute.

Scaune Ergonomice de baza

  • Toate scaunele de birou ergonomice au cateva componente comune. Inaltimea scaunului este ajustabila, permitand-ui unei persoane sa stea dreapta cu genunchii indoiti la 90 de grade si umerii relaxati. Acest tip de scaune au de obicei roti si de multe ori se pot inclina, permitand-ui unei persoane sa se intoarca cu scaunul fara sa isi intoarca doar capul pentru perioade mari de timp. Spatarul scaunului are o baza rotunjita pentru a oferi suportul lombar necesar, aliniind astfel partea inferioara a spatelui.Manerele scaunelor ergonomice sunt de obicei ajustabile astfel incat sa poti sa iti sustii mainile indoite in mod natural.

 Scaune de tip Keeling 

  •  Scaunele de tip kneeling consta intr-un scaun fara spatar si un suport pe care iti poti rezema picioarele. Scaunul se inclina in fata, inclinand astfel si pelvisul in fata si aliniind astfel spinarea in pozitia potrivita. Greutatea corpului este suportata de pelvis si de gambe. Dezavantajul acestui tip de scaune consta in lipsa imio suport pentru spate. Muchii spinali trebuie sa poata astfel sa faca fata in mentinerea unei persoane de a nu se apleca in fata atunci cand este obosita. Pe langa acest lucru, scaunul nu are roti si trebuie mutat manual pentru a iti schimba pozitia de lucru.

Mingile de exercitiu

  • Folosite in mod normal in salile de gimnastica pentru intarirea muschilor spatelului, mingile de exercitiu pot fi folosite ca si scaune de birou. Pentru a iti putea mentine echilibrul pe o astfel de minge trebuie sa stai drept. Conform studiilor, sederea pe o minge de exercitiu in locul unui scaun pentru birou poate reduce durerile de spate. Mingea poate fi pozitionata pe un suport special pentru a isi mentine pozitia stabila sau pe o baza cu roti care te va ajuta sa te misti usor prin birou.

Scaunele de calarie

  • Scaunele de calarie au fost denumite astfel datorita formei lor - practic acestea arata ca si o sa pentru calarit. Scaunul nu are spatar iar in centru are un maner care iti pozitioneaza pelvisul in unghiul potrivit si astfel iti indreapta spatele. Inaltimea scaunului pentru calarit este ajustabila iar aceste scaune au de obicei roti.
Referinte: http://www.sitcorrect.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu